Frisbeegolf – hauskaa ja helppoa liikuntaa kaikenikäisille

Aloitetaanpa katsaus yhteen kasvavaan urheilulajiin, joka on saanut viime vuosina yhä enemmän jalansijaa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa: frisbeegolf. Tämä värikäs ja mielenkiintoinen urheilulaji on erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa ulkona ystävien ja perheen kanssa, samalla kun nauttii liikunnan tuomasta hyvinvoinnista. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi frisbeegolfin perusteita ja annamme vinkkejä lajin aloittamiseen. Mikäli haluat oppia lisää, kannattaa siirtyä Frisbeegolfmedian sivuille.

Frisbeegolf on yhdistelmä perinteistä golfia ja frisbeen heittämistä. Lajissa tavoitteena on saada heittämällä frisbee eli golfkoriin mahdollisimman vähin heitoin. Frisbeegolfkentät koostuvat yleensä 9 tai 18 väylästä, ja jokaisella väylällä on oma tavoiteheittojen määrä eli par. Pelaaja, joka suorittaa kentän vähimmällä heittomäärällä, on voittaja.

Frisbee golf

Aloittelijan ei tarvitse olla huolissaan laitteista tai säännöistä

Frisbeegolf on helppo laji aloittaa, sillä tarvitset vain frisbeegolfkiekon ja avoimen mielen. Kiekkoja on saatavilla monissa urheiluliikkeissä ja niitä löytyy eri ominaisuuksilla varustettuina. Aloittelijan kannattaa valita neutraali tai hieman yli-stabiili kiekko, joka ei käänny liikaa heiton aikana. Kokeneemmat pelaajat voivat kokeilla erilaisia kiekkoja eri tilanteisiin ja heittotyyleihin.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja sen myötä kenttiä on ilmestynyt ympäri Suomea kuin sieniä sateella. Lähes jokaisessa kunnassa on vähintään yksi frisbeegolfkenttä, ja niitä löytyy niin kaupunkien keskustoista kuin luonnonkauniista metsämaastoista. Monet kentät ovat ilmaisia ja avoimia kaikille, mikä tekee lajista helposti lähestyttävän. Kaikki kentät löydät osoitteesta frisbeegolfradat.fi.

Frisbeegolf on hauska ja sosiaalinen laji, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille

Se on erinomainen tapa viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, sillä kierroksen aikana ehtii rupatella ja nauttia ulkoilmasta. Samalla kehittää motorisia taitoja, kuten heittotekniikkaa, voimaa ja tarkkuutta. Laji on myös matalan kynnyksen tapa harrastaa liikuntaa, sillä se ei vaadi suurta fyysistä ponnistusta aloittelijalta.

Yksi frisbeegolfin parhaista puolista on sen monipuolisuus. Lajiin voi hakea haastetta vaihtelemalla kenttiä, heittotyylejä ja strategioita. Kokeneemmat pelaajat voivat osallistua kilpailuihin ja turnauksiin, joita järjestetään ympäri vuoden eri puolilla Suomea. Kilpailuhenkeä kaipaavat voivat myös liittyä paikalliseen frisbeegolfseuraan ja osallistua seuran järjestämiin tapahtumiin ja harjoituksiin.

Aloittelevan frisbeegolfarin kannattaa ottaa huomioon muutama asia ennen lajin aloittamista. Ensinnäkin, varmista, että sinulla on sopivat kengät, sillä kentät voivat olla vaihtelevia ja liukkaita. Toiseksi, varaa mukaan riittävästi juomavettä ja mahdollisesti pientä purtavaa, sillä kierros saattaa kestää useita tunteja. Kolmanneksi, ole kärsivällinen itsellesi. Frisbeegolfissa on kyse hauskanpidosta, ja taitojen kehittyminen vie aikaa.

Haluatko nähdä miltä laji näyttää huipulla. Tutustu lajin ammattilaiskiertueeseen, jossa oli myös suomalainen Väinö Mäkelä pelaamassa, kuten videolta näkyy:

Kaiken kaikkiaan frisbeegolf on erinomainen valinta, jos etsit ulkona tapahtuvaa, hauskaa ja sosiaalista liikuntaharrastusta. Se on helppo aloittaa, edullinen ja sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Kokeile rohkeasti ja huomaat pian, kuinka frisbeegolf tempaa sinut mukaansa ja tarjoaa unohtumattomia hetkiä niin kavereiden kuin perheenkin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit