Mitä on kiinteistönvälitys?

Kiinteistönvälittäjä Seinäjoki on luvan saanut ammattihenkilö, joka järjestää kiinteistökauppoja, saattaa ostajat ja myyjät yhteen ja toimii heidän edustajanaan neuvotteluissa. Kiinteistönvälittäjät saavat yleensä täyden korvauksen välityspalkkiosta, joka on prosenttiosuus kiinteistön ostohinnasta, joten heidän tulonsa riippuvat siitä, miten hyvin he pystyvät tekemään kaupat. Välillä voi myös olla kiinteitä välityspalkkioita, jollaoin hinta on suurempi pienissä myynneissä ja isompi suuremmissa.  

kiinteistönvälittäjä Seinäjoki

Kiinteistönvälittäjät ovat yleensä erikoistuneet joko liike- tai asuinkiinteistöihin. Kummassakin tapauksessa he suorittavat erilaisia tehtäviä riippuen siitä, työskentelevätkö he ostajan vai myyjän puolesta. Myyjälle työskentelevät välittäjät ovat se perinteisempi versio, ja he neuvovat asiakkaita kiinteistön hinnoittelussa ja sen valmistelemisessa myyntiä varten, esimerkiksi antamalla vinkkejä viime hetken parannuksista, jotka voivat nostaa hintaa tai kannustaa nopeisiin tarjouksiin. Ostajan puolesta työskentelevät välittäjät etsivät saatavilla olevia kiinteistöjä, jotka vastaavat ostajan hintaluokkaa ja toivelistaa. Nämä välittäjät tarkastelevat usein vertailukelpoisten kiinteistöjen aiempia myyntitietoja auttaakseen ostajaehdokkaita laatimaan kohtuullisen tarjouksen. Nämä ovat niitä kovia myyntipoikia. 

Hinnoittelut vaihtelevat  

Välittäjät toimivat pääasiallisten osapuolten välittäjinä, jotka kuljettavat tarjouksia ja vastatarjouksia sekä muita kysymyksiä edestakaisin. Kun tarjous on hyväksytty, välittäjät jatkavat usein molemmin puolin työskentelyä auttaen asiakkaitaan paperitöissä, välittäen viestejä, neuvoen tarkastuksissa ja muutoissa sekä yleisesti ottaen ohjaamalla kauppaa loppuun asti. On tärkeää, että kuluttajat ymmärtävät, edustaako kiinteistönvälittäjä ostajaa, myyjää vai molempia osapuolia; on selvää, että välittäjän lojaalisuus voi vaikuttaa suuresti useisiin kaupan yksityiskohtiin, myös lopulliseen hintaan. Perinteisesti välittäjälle maksetaan palkkio, joka on prosenttiosuus kiinteistön myyntihinnasta. Mitä kalliimmalla talo myydään, sitä enemmän välittäjä tienaa. Jotkin välitysliikkeet perivät pienemmän palkkion kalliimmista taloista, ja jotkut hoitavat koko kaupan kiinteällä maksulla, joka on paljon pienempi kuin tavanomainen palkkio. Toiset yritykset tarjoavat palveluhinnoittelurakennetta, jossa myyjät voivat maksaa vain tietyistä myyntiprosessin osista, kuten kiinteistön lisäämisestä monipalveluun. 

Suomi on kiinteistönvälitykselle monipuolinen valtio 

Kiinteistönvälitys Suomessa vaihtelee todella paljon alueen mukaan. Siinä missä pääkaupunkiseudulla asuntokauppa rullaa kuin härkä, maaseudulla ei saada myytyä yhtään mitään. Parhaimpia alueita kiinteistönvälitykselle ovat kuitenkin kaskusuurten kaupunkien alueet, kuten Seinäjoki. Kiinteistönvuokraus Seinäjoki toimiikin erinomaisena esimerkkinä tähän tekstiin. Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan keskus ja muuttoliikenne kulkee sen suuntaan. Se siis imee asukkaita lähialueilta itseensä. Siksi Seinäjoella rakennetaan paljon uutta asumistilaa, mutta myös myydään vanhaa. Ostajia löytyy enemmän kuin monessa muussa saman kokoluokan kaupungissa. Siksi Seinäjoki on hyvä kaupunki niin kodin ostajille kuin sijoittajille. Seinäjoella hinnat ovat vielä maltillisia, eikä kuten esimerkiksi Helsingissä, jossa keskiluokalla ei edes ole varaa ostaa mitään. Se ei ole kivaa! Seinäjoella homma toimii ja asunnot vaihtavat omistajaa. Seinäjoella myös kiinteistönvälittäjät ovat reiluja, eikä tarvitse pelätä joutuneensa huijatuksi. Siellä on reilu peli kaikille. Eli jos haluat jättää vanhan kylänraittisi taakse ja vaihtaa maisemaa, suosittelemme lämmöllä Seinäjokea. Siellä kiinteistönvälitys toimii, kaikilla on kivaa, ja saat varmasti unelmiesi kodin. Nyt siis tiedät, miten kiinteistönvälitys Seinäjoki toimii ja mitä se on.  

Samankaltaiset artikkelit