Rakennusalan henkilöstövuokraus sopii rakennusmiehille 

Rakennusalan henkilöstövuokraus on tämä päivän ilmiö rakennusalalla. Rakennusalan henkilöstövuokraus sopii eritysesti rakennusmiehille. Tässä artikkelissa käymme läpi, millaista on olla rakennusmies ja mitä tähän kyseiseen ammattinimikkeeseen näin käytännön tasolla kuuluu. Hyppää mukaamme! 

Rakennusalan henkilöstövuokraus

Rakennusalalla rakennusmiehenä parasta on se, että joka päivä oppii uutta. Varsinkin, jos on kiinnostunut, millaisia vaiheita työmaalla on. Kokeneemmat rakennusmiehet ympärillä neuvovat ja opettavat ”talon tavoille” mielellään, eikä työmailla tarvitse pelätä ikäsyrjintää – sitä ei ole! 

Rakennusalan rakennusmiehenä vaaditaan jos jonkinmoista taitoa. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi muotin tekoa, valutöitä ja paikkauksia. Voi myös olla, että pääsee tekemään läpimenoja betoni- ja kipsiseiniin, purkamaan muotteja ja tarvittaessa täytyy olla valmis tarttumaan luudanvarteen. Se on kova se! Työmaan siisteys on tärkeää, eikä sitä tule laiminlyödä! Se sekä lisää viihtyvyyttä, mutta myös työturvallisuutta. Tämän lisäksi työtehtäviin voi kuulua myös suojakaiteiden rakentamista ja niiden huoltaminen. 

Rakennusmiehen työ on kovaa 

Rakennusala tunnetaan siitä, että siellä on todella hyvä työilmapiiri. Työ on myös suhteellisen vapaata ja haastavaa. Se pitää motivoituneena. Jokainen palanen on tärkeä, eli vaikka työtehtävä tuntisikin vähäpätöiseltä, sitä se ei todellakaan ole. Työmaa on kuin jättiläismäinen muurahaisketo, jossa jokaisella muurahaisella on tärkeä tehtävänsä. Rakennusmiehet ovat ylpeitä työstänsä ja sietävätkin olla, sillä kädenjälki on näkyvää ja kaikkien meidän kannalta merkittävää.  

Rakennusmiehenä totut koviin olosuhteisiin ja karaistut ihmisenä. Työmaalla paiskitaan duunia säästä ja vuodenajasta riippumatta. Kova tuuli tai räntäsade eivät hidasta työmiehiä, vaan työtahti pysyy samana oli tilanne mikä tahansa. Tämä kova työnteon meininki syntyy siitä, että työmiehen ovat motivoituneita ja haluavat saada urakat valmiiksi. Pakko arvostaa niin sanotusti. Myös sisätiloissa on välillä haastavat olosuhteet, kun on meteliä, pimeää ja pölyä. Sekä sisälle että ulos on onneksi olemassa kunnon varusteet, jotka helpottavat ja mahdollistavat tehokkaan ja turvallisen työnteon. Työmailla tavataankin sanoa, että ei kun Dimexit ylle ja töihin! 

Rakennusalan arki on hektistä – rakennusalan henkilöstövuokraus auttaa 

Rakennusalalla arki on hetkistä, eikä kiireetöntä hetkeä vain ole. Siksi rakennusmiehenä on tärkeää muistaa jättää rakennusmaan huolet ja kiireet taakseen, kun raskaan päivän jälkeen suuntaa kotisohvalle löhöilemään. Vapaa-ajalla ovi harrastaa esimerkiksi uintia tai sormivärimaalaamista, jotka ovat hyviä keinoja työn unohtamiseen. Henkilöstövuokraus on tapa helpottaa työmaiden arkea, sillä se mahdollistaa sen, että äkkinäisiin työvoimatarpeisiin voidaan reagoida lähes saman tien. Ilman henkilöstövuokrausyrityksiä ei sormivärimaalaaminen auta, kun pitää työmaalla hoitaa viiden eri ihmisen työt samaan aikaan. Rakennusalan henkilöstövuokraus helpottaa työmaiden arkea. Onkin niin, että vuokratyö alkaa olla yleisempää rakennusalalla kuin tavalliset palkkasuhteet. Tämä kertoo juuri tästä alan hetkisyydestä ja ailahtelusta. Joskus työtä on kuin muille jakaa ja joskus työtä ei meinaa olla yhtään. Henkilöstövuokrausyritykset pitävät huolen, että sekä rakennusalan yrityksillä on tarvittava määrä työvoimaa saatavilla että rakennusmiehillä on saatavilla työtä aina, kun he sitä haluavat. Tämä on klassinen esimerkki tilanteesta, jossa kaikki voittavat. 

Samankaltaiset artikkelit